אם אתם קוראים את המאמר הזה, אתם כנראה לפני (או אחרי) טיפול שורש. כמו לפני כל הליך רפואי, חשוב שתדעו במה מדובר. נכון, אין צורך להבין את ההליך הרפואי עד כדי היכולת לבצע אותו, אבל בכל זאת יש כמה פרטים שחשוב שתכירו, ואנו נציג אותם בפניכם כעת.
מעבר למה שתקראו במדריך זה, שימו לב והצמדו להנחיות של הרופא המטפל, שכן הוא או היא מכירים באופן אישי וספציפי את המקרה שלכם, וידעו להנחות אתכם בצורה האופטימלית לגבי ההתנהלות התקינה לפני ואחרי טיפול השורש שלכם.
מה חשוב לדעת על טיפול השורש:
- טיפול זה נועד לשקם שן שנפגעה בצורה קריטית מסיבה זו או אחרת, כאשר הפגיעה הובילה לחדירת חיידקים (זיהום) ברקמות העמוקות של השן, עד כדי שורשי השן.
- בטיפול שורש מוסרת הרקמה הפגועה, ותעלות השורש מנוקות. כל רקמה פגועה וכל שארית חיידקים מסולקות מהאזור, אשר עובר ניקוי מלא וחיטוי מלא.
- לאחר סילוק החלקים הפגועים וניקיון האזור יש לוודא כי הסיטואציה לא תחזור על עצמה. לכן מוחדר חומר ייעודי במקום החומר המזוהם, והשן נאטמת כדי למנוע חדירה נוספת של חיידקים.
- הטיפול נעשה בהרדמה מקומית של העצבים באזור, וזאת כדי למנוע כאב מיותר. מעבר לכאב קל מאוד, או לחץ מקומי במהלך זריקת ההרדמה, טיפול שורש לא כואב כלל.
לפני ואחרי טיפול שורש
לפני טיפול השורש מוטב לאכול ארוחה קלה כמה שעות לפני הטיפול, ולא בשעות שמיד לפניו. אחרי הטיפול יש להמתין מספר שעות לפני האכילה (לפי הנחיות הרופא – בהתאם לכמות וסוג חומר ההרדמה, ותגובתכם אליו), כדי שהתחושה בפה תחזור, וזאת כדי להימנע מנשיכת הלשון על-רקע חוסר תחושה.
יכול להיות שתחושו כאב קל או אי נוחות בשן המטופל ובאזור שסביבה, אך אין סיבה לכאב חמור. חשוב לשמור על היגיינת הפה, ולהימנע ממזונות קרים מאוד או חמים מאוד למספר ימים, כדי לא ליצור גירוי במקום.
בעוד אפשר לכתוב מאות עמודים על טיפול שורש – המדריך המלא שכתבנו צריך להספיק למטופל הממוצע. כמובן שאם יש לכם שאלות ספציפית אודות הטיפול שאתם עומדים לעבור, יש לשאול ישירות את הרופא המטפל שידע לתת לכם תשובות למקרה הספציפי שלכם.